top of page

2016 Berlin


Berlin

13 Eylül 2016 tarihinde Gizem doğum günü hediyesi olarak beni Berlin'e götürmeye karar verdi.Ailecek uçak ile Berlin'e uçtuk. AirBnb aracılığıyla bir ev tutmuştuk şehir merkezinde.Havaalanından toplu taşıma ile bir aktarma yaparak ve yarım km lik bir yürüyüşle kalacağımız evi bulduk.Bir yanlış anlamadan ötürü ev yerine oda tuttuğumuzu farkettik.Fakat kaldığımız yerde ev sahibimizi nadiren gördük ve daha önceki airbnb deneyimlerimiz gibi yine mutlu olduk.

İlk gün Berlin'de ki arkadaşımızla buluşarak akşam biralarımızı içtik ve eve dönerek dinlendik.Bundan sonra ki günler için ise planlarımızı yaptık ve olabildiğince arkadaşlarımızı görmeye zaman ayırdık.

Uzun uzun nereyi gezdiğimizi anlatmadan,sizlerle fotografları ve gezi ipuçlarını paylaşmanın daha doğru olacağını düşünüyorum.

*Mutlaka Berlin card alın.Müzelerin dahil olduğu kart daha mantıklı olacaktır.Bu sayede sınırsız toplu taşıma ve müze şansınız olacaktır.Toplu taşıma neredeyse her yere gidiyor ve çok kullanışlı.Müzeler çocuklarla gezmeye uygun.Cep telefonu google uygulaması ile gideceğiniz yeri aradığınızda bineceğiniz otobüs veya metro numaraları,kalkış saatleri,yürüyeceğiniz güzergah size gösteriliyor.Hiç dil bilmeden bu sayede rahatlıkla gezme şansınız var.

* Şubat ayında hava güneşliyken çok kalın giyinmenize gerek olmuyor. Fakat akşamları hava iyice soğuyor.Bu doğrultuda yanınıza mutlaka kalın giysi,yağmura karşıda yağmurluk almanızı öneririm.

*Berlin duvarı mutla görülmesi gereken yerlerden.

Gezi programınıza mutlaka eklemelisiniz.

*Taksiler şehir içinde pahalı değil,yorulduysanız ve toplu taşıma kullanmak istemiyorsanız çekinmeden taksiye binebilirsiniz.Mutlaka bir Türk söföre denk geliceğinizi düşünüyorum.

* Şehirde tripadvisor kullanırsanız mutlaka bedava olan turlara rastlayacaksınız.Bu turlar toplu taşıma araçları ve yürüyüş ile gerçekleştiriliyor.Tur rehberleri çok derin bilgiye sahip olmasada gayet tatminkarlar.

Tura bir mail ile kayıt oluyorsunuz ve buluşma saatinde buluşma yerinde olmanız gerekiyor.Tur sonunda rehber isterseniz bahşiş mahiyetinde para verebileceğinizi söylüyor.Biz 5 euro vermiştik ama vermek zorunlu değil.Size bu etkinliği kullanmanızı tavsiye ederim.Unutmadan rehber genelde ingilizce olarak hizmet veriyor.Bizim pusette oğlumuz olmasına rağmen çok rahat bir tur yaptık.

*Yemek yemek için tripadvisor kullanmanızı tavsiye ederim.Kaliteli ve ucuz yerleri çok rahat buluyorsunuz ve genel anlamda öneriler doğru çıkıyor.

*Şehir çok güvenli,ulaşım çok rahat,gece dahil sorun yaşamadan gezebiliyorsunuz.

Domuz yemiyorsanız,bir çok yerde helal gıda bulmanız mümkün.Dönerciler genellikle Türk ve fiyatlar çok uygun.Yemek konusunda engelleriniz yoksa sosisi mutlaka denemelisiniz.

*Sorucağınız sorular için iletişime geçerseniz cevaplamaya çalışırım.Okuduğunuz için teşekkürler.

bottom of page